Vårt kontaktformulär fungerar inte för tillfället. För offert, vänligen maila info@brookfield.se

Instrumentförsäkring för orkestrar och musikers
Som musiker har man en speciell relation till sitt instrument. Det är inte bara ett verktyg för att skapa musik, utan det har nästan en egen själ. Därför vill vi erbjuda en försäkring som skyddar musikinstrument så bra som möjligt under repetition, på konsert och hemma – ja, över hela världen.

Instrumentförsäkring

Instrumentförsäkring

Som musiker har man en speciell relation till sitt instrument. Det är inte bara ett verktyg för att skapa musik, utan det har nästan en egen själ. Därför vill vi erbjuda en försäkring som skyddar musikinstrument så bra som möjligt under repetition, på konsert och hemma – ja, över hela världen.

Varför behöver jag försäkra mitt instrument?

Om du vill kunna köpa ett likvärdigt instrument i händelse av en förlust eller totalskada bör du teckna en instrumentförsäkring. Samma sak gäller om du vill bli ersatt för värdeminskning till följd av en skada på ditt instrument. 

Om du äger flera instrument kommer vi att be dig lista dem med individuella värden för att fastställa försäkringsbeloppen så att du känner dig trygg med att få ut den summa som behövs för att köpa ett likvärdigt instrument i samma klass, kvalitet och utförande.

Vilka instrument kan jag försäkra?

Hos Brookfield kan du försäkra de flesta instrument samt dess tillbehör. Vi har erfarenhet av att försäkra alltifrån dyrbara klassiska instrument till mer moderna akustiska och elektroniska musikinstrument inklusive deras fodral och eventuell tillhörande utrustning.

Du som spelar i en symfoniorkester kan försäkra din fiol, cello, oboe, flöjt, klarinett, fagott, bleckblås, trumpet, trombon, tuba, harpa eller slagverk hos Brookfield.

Självklart kan även du som är privatperson med musiken som hobby vända dig till oss för att försäkra ditt instrument, vare sig du äger en klassisk dyrgrip eller en Fender-gitarr.

Vilka skador täcks i försäkringen?

Brookfields instrumentförsäkring täcker alla omständigheter som leder till skada eller förlust på den försäkrade egendomen, såvida det inte uttryckligen anges i försäkringen att denna speciella omständighet inte täcks. Detta innefattar även oavsiktliga självförvållade skador, till exempel om du råkat glömma ditt instrument.

Hur blir jag ersatt om jag får en skada på mitt instrument?

Vi har hanterat många skador på musikinstrument och är medvetna om vilka situationer som kan uppstå. I folksamlingar eller på resande fot händer det att musikinstrument skadas eller förloras, detsamma under intensiva repetitioner med många inblandade. 

Det här är inget konstigt för oss och våra skadehanterare förstår vilka konsekvenser som uppstår till följd av ett förlorat eller skadat instrument.

Vi betalar värdet på ditt musikinstrument om du förlorar eller glömmer det. Här gäller det värde som vi på förhand avtalat om när du tecknade din försäkring. Om det till exempel gäller en fiol värd 60.000 kr och den blir stulen kommer du att få 60.000 kr. Således slipper du diskussioner om åldersavdrag eller andra tråkiga överraskningar.

Vi kan erbjuda skydd för rimliga och nödvändiga kostnader för att hyra ett likvärdigt musikinstrument under den period då det skadade instrumentet repareras. Det högsta beloppet vi betalar för hyran är 20 % av värdet på det skadade musikinstrumentet.

Vi kan erbjuda skydd vid fysisk förlust eller skada på ditt musikinstrument, men vi betalar också för rimliga och nödvändiga kostnader för din resa, ditt tillfälliga boende och mat inom Europa, så att du kan lämna av och hämta musikinstrumentet från reparatören som vi har kommit överens om att använda.

Oavsett om ditt instrument fått en estetisk skada eller råkat ut för något mer allvarligt så kommer du att vilja lämna in det för reparation. Då kan det påverka värdet negativt och därmed innebära en ekonomisk förlust. Är ditt instrument dyrbart är det förstås en konsekvens som kommer påverka dig den dagen du väljer att sälja ditt instrument. I dessa fall kommer du med Brookfields instrumentförsäkring att bli ersatt för den eventuella värdeminskningen upp till försäkringsbeloppet. Därmed kan du sälja ditt lagade instrument och använda pengarna du fått för värdeminskningen till att köpa ett helt nytt om du så önskar. Men hur du gör med din ersättning för värdeminskningen är förstås upp till dig

Brookfield instrumentförsäkring i korthet

Offertförfrågan

    HemKonstKlockor och smyckenInstrumentÖvrigt
    Rulla till toppen