Avvikande telefontider: tors 9/5, fre 10/5 – Stängt. Offertförfrågan och skadeanmälan kan göras via hemsidan.

Brookfields hemförsäkring för exklusiva bostäder och ägodelar
Ditt hem speglar dig och det värde du sätter på kvalitet, design och vackert hantverk. Därför förstår vi att du vill få det återställt till samma höga standard i händelse av en skada – något som är svårt om man inte passar in i de traditionella försäkringsbolagens mallar. Vi har försäkrat Sveriges exklusiva hem sedan 2010 enligt det engelska konceptet “High net worth insurance”: en försäkringsmodell som är utformad för att skydda  värdefulla hem och föremål – inklusive smycken, antikviteter, samlarföremål och fastigheter utomlands – och som är anpassad för de som reser ofta.

Brookfield
hemförsäkring

Brookfield hemförsäkring

Ditt hem speglar dig och det värde du sätter på kvalitet, design och vackert hantverk. Därför förstår vi att du vill få det återställt till samma höga standard i händelse av en skada – något som är svårt om man inte passar in i de traditionella försäkringsbolagens mallar. Vi har försäkrat Sveriges exklusiva hem sedan 2010 enligt det engelska konceptet “High net worth insurance”: en försäkringsmodell som är utformad för att skydda värdefulla hem och föremål – inklusive smycken, antikviteter, samlarföremål och fastigheter utomlands – och som är anpassad för de som reser ofta.

Varför välja en specialist?

När vi träffar våra kunder första gången ser vi ofta att de är överförsäkrade mot mindre risker och underförsäkrade mot större, samt att skyddet för hemmet inte motsvarar dess egentliga värde.

Traditionella hemförsäkringsbolag har oftast inte det försäkringsvillkor som krävs för att försäkra exempelvis en Birkin-väska eller ett konstverk korrekt, vilket innebär en risk att ersättningen blir betydligt lägre än rimligt. Detsamma gäller många av de detaljer som du lagt ner både tid och pengar på. Det kan handla om en specialbyggd vinkällare, särskilda och dyra utföranden eller material, platsbyggd inredning och stuckatur. Därför kan du vara trygg med Brookfield: vid en skada återställer vi ditt hem till exakt samma skick – med samma kvalitet på material och hantverk.

En av de tråkigaste överraskningarna för dem som har en vanlig hemförsäkring är hur värdet av smycken och klockor förhandlas fram. Hos oss finns dina värdesaker listade till ett avtalat värde, vilket innebär att du vet exakt hur mycket vi betalar vid en skada. Dina klockor och smycken är skyddade i hemmet, på resan och när du är på språng i vardagen.

Dina konstverk är försäkrade på samma sätt som samlingarna på världens största museer och vid en totalskada ersätts verket till det värde som står i din försäkring. I en vanlig hemförsäkring är det försäkringsbolaget som bestämmer hur skadan ska värderas och om ett skadat föremål bara ska repareras. Har du flera hem, eller konstverk på ditt kontor eller hemma? Vi erbjuder försäkringar som inkluderar alla dina värdesaker och hem, även om de finns utomlands. På det viset får du bättre överblick och undviker luckor eller dubbla försäkringar. Centralt för våra försäkringar är en sak – att du har en egen kontaktperson, som förstår det riktiga värdet i ditt hem.

Vad skiljer Brookfield från vanliga försäkringsbolag?

Hur skyddas smycken och klockor?

För dig som har din hemförsäkring hos Brookfield är dina klockor och smycken skyddade i hela världen och i ditt kassaskåp – till och med om du råkar glömma att stänga ett fönster eller låsa ytterdörren.

Vid behov kan vi även förmedla en kontakt i form av en värderingsman eller juvelerare som hjälper dig att bedöma, lista och dokumentera dina smycken.

Du kan själv välja hur du vill fördela skyddet så att du bara betalar för det belopp som ni behöver. Om ni behöver hjälp med alternativ till bankfack kan vi även ge tips kring detta och titta på hur försäkringen kan utformas om egendom flyttas till kassaskåp i hemmet.

Dina mest värdefulla smycken specificeras i försäkringen så att du ser hur stor ersättningen blir om något skulle hända och det blir lättare att hålla reda på din egendom så att den är skyddad. Givetvis går det bra att även ange smycken i klumpsumma när det gäller föremål, par eller set som understiger 100.000 kr. Då ersätts dessa ospecificerade föremål med marknadsvärdet på skadedagen så att du får tillbaka det du har förlorat.

Hur skyddas konst?

Med vår hemförsäkring får du ett ordentligt skydd för din konst istället för att förlita dig på bohagsskyddet i en vanlig hemförsäkring. Det gäller framför allt hur värdet sätts så att du får tillräcklig ersättning vid en skada. 

Konstförsäkringen tar även hänsyn till typen av skador som kan inträffa. Kortfattat kan man säga att det innebär ett bredare skydd och i regel högre ersättningar.

Konstförsäkringen tar även hänsyn till de olika typer av skador som kan inträffa. Kortfattat kan man säga att det innebär ett bredare skydd och i regel högre ersättningar.

Vad täcks i Brookfields hemförsäkring?

Offertförfrågan

    HemKonstKlockor och smyckenInstrumentÖvrigt