Avvikande telefontider: Midsommarafton – Stängt. Offertförfrågan och skadeanmälan kan göras via hemsidan.

Veteranbilsförsäkring från Brookfield Underwriting

Vi förstår att en klassisk bil eller motorcykel är mycket mer än ett fordon – snarare ett mekaniskt konstverk, sällsynt eller unikt. Detsamma gäller vissa moderna bilar med många hästkrafter och högt värde.

För att kunna erbjuda de bästa veteran- och prestandabilsförsäkringarna har vi lyssnat till en mängd olika bilsamlare, både museer som privatpersoner med betydande bilsamlingar. 

Veteranbilsförsäkring

På Brookfield förstår vi värdet av att kunna erbjuda en försäkring för både privatpersoner och företag med betydande bilsamlingar samt veteranbilar och klassikerfordon av högre värde. Vi förstår att ditt fordon kan vara både ett intresse och en investering.

Veteranbilsförsäkring

På Brookfield förstår vi värdet av att kunna erbjuda en försäkring för både privatpersoner och företag med betydande bilsamlingar samt veteranbilar och klassikerfordon av högre värde. Vi förstår att ditt fordon kan vara både ett intresse och en investering.

Samlarfordonsförsäkringen i korthet

Ersättning vid skador

"Vår försäkring för veteranbilar och klassiker fordon täcker skadekostnaden upp till försäkringsbeloppet utan avdrag för ålder eller slitage! Självrisken anpassas efter typ av fordon och användning."

Vad krävs för att få försäkra en veteranbil hos Brookfield?

Fyll i vår kontaktförfrågan och ange grundläggande information om de fordon som ska försäkras. När vi mottagit uppgifterna kan vi kontrollera om vår produkt passar ditt försäkringsbehov och be dig att fylla i ett frågeformulär.

De fordon vi försäkrar behöver uppfylla särskilda krav när det kommer till ålder och skick samt nyttjande. Fråga oss gärna om du är osäker eller gör en förfrågan.

Nedan är en guidning gällande vilken typ av bilsamling och fordon som försäkras hos oss på Brookfield!

Vad kostar en veteranbilsförsäkring?

Priset på en veteranbilsförsäkring beror framförallt på vilken typ av objekt som ska försäkras och värdet på samlingen.

Premien betalas i regel årsvis. Att försäkra en bilsamling med försäkringsbelopp tre miljoner kronor kostar från 9.000 kr och uppåt.

Vad bör man tänka på när man försäkrar en dyrbar veteranbil eller klassikerfordon?

När du försäkrar en veteranbil eller klassikerfordon är det först och främst viktigt att se till att du är trygg med försäkringsbeloppet och grunden för värdet på ditt fordon så att det inte avviker från aktuellt marknadsvärde.

För fordon där du kan bestämma värdet genom hänvisning till aktuellt köp eller värdering är förutsättningarna goda för att försäkra till så kallat “Avtalat värde”.

Det betyder att försäkringsbeloppet därmed blir kontraktuellt bundet och du vet exakt hur stor din ersättning kan bli vid en totalskada eller förlust av egendomen.

För att du ska kunna få hjälp vid utformningen av din försäkringslösning är det bra att fundera på till exempel om du kommer köra fordonet och hur många många mil per år, vilken geografisk omfattning som behövs, om du kommer ha behov av försäkring vid transport av ditt fordon samt om det är någon annan än du som behöver anges som förare. 

Utöver själva fordonet i sig är även försäkringsstället och säkerheten där viktigt för vår riskbedömning.

Bilförsäkring vs veteranbilsförsäkring

Brookfields veteranbilsförsäkring är inte framtagen för bruksfordon utan liknar mer en försäkring av ett samlarföremål i sin utformning. Detta beror på egendomens värde och hur detta ofta förblir oförändrat eller kanske ökar över tid.

Precis som med vilka samlarobjekt som helst, eller konstverk för den delen, behöver värdefulla unika bilar en annan typ av försäkring än massproducerade bilar.

Särskilt viktigt är att försäkringsbeloppet är tillräckligt och att du är trygg med grunden för hur din ersättning kommer att beräknas vid skada.

Ingen trafikförsäkring: Brookfields försäkring för veteranbilar täcker endast förlust av fordonet eller skador på fordonet i sig.

Det betyder att du alltid måste teckna till en trafikförsäkring separat hos ett annat försäkringsbolag om du avser att framföra fordonet.

En trafikförsäkring täcker personskador som drabbar föraren och passagerare i bilen (oavsett vem som är vållande till skadan), personskador på personer utanför fordonet som föraren orsakat med bilen samt skador på egendom som föraren har orsakat med bilen.

Fördelen med att försäkra en dyrbar veteranbil, klassikerfordon eller bilsamling hos oss

Vår veteranbilsförsäkring är unik då den erbjuder flexibel utformning och ett försäkringsbelopp som kan avtalas med oss början – ett avtalat värde. Försäkringen förnyas en gång per år, vid samma tidpunkt för hela samlingen vilket innebär att priser och skydd blir mer överskådligt.

Här lyfter vi fram de unika fördelarna och skydden som vår försäkring för exklusiva fordon täcker, som normalt inte erbjuds i traditionella bilförsäkringar.

Brookfield Traditionell bilförsäkring
Erbjuder försäkring till avtalat värde
Allriskförsäkring som standard
Ingen övre gräns för hur dyrbara fordon som kan försäkras
För privatkunder, företagsägda samlingar, museer eller specialiserade bilhandlare
Gemensamt försäkringsbrev för alla fordon
Försäkringsskydd anpassat efter hur du använder respektive fordon i försäkringen
Oberoende skadereglering där val av verkstad sker individuellt beroende på typ av fordon

Vad händer om en bil går upp i värde?

Du som tecknat veteranbilsförsäkring hos oss på Brookfield kan kontakta oss för att höja försäkringsbeloppet när som helst om bilen ökat i värde. Därmed finns möjlighet att avtala exakt vilken ersättning du ska få om olyckan är framme. Se över värdet för din samling regelbundet.

Kontakta oss för förslag på försäkring

Välkommen att kontakta oss för förslag på försäkring för samlarfordon. Fyll i vårt offertförfrågan så hör vi oss till dig. Om du vill ringa oss direkt når du oss på telefon 08-503 093 30 eller info@brookfield.se.

Offertförfrågan

    HemKonstKlockor och smyckenInstrumentÖvrigt
    Rulla till toppen