Avvikande telefontider: tors 9/5, fre 10/5 – Stängt. Offertförfrågan och skadeanmälan kan göras via hemsidan.

rolex-klocka-pa-ett-bord
Lär dig om att serva din Rolex och få tips för bästa skötsel och underhåll av din tidlösa klocka.

Tips på skötsel & service av din Rolex [2024]

Att äga en Rolex-klocka är ett långvarigt åtagande

En Rolex är mer än bara en klocka. Det är ett av världens mest kända klockmärken med många ikoniska modeller.

Precis som alla andra värdefulla saker i livet behöver även en Rolex regelbunden omsorg för att hålla sig i bästa skick.

Daglig skötsel håller din Rolex i toppskick

Med en mikrofiberduk kan du enkelt torka bort daglig smuts eller fläckar från din klocka. Men om den har utsatts för tuffare förhållanden, som sand eller saltvatten, kan den kräva en mer noggrann rengöring, och i vissa fall kan du behöva konsultera en urmakare så att det går rätt till.
rolex-rengoring-steg-for-steg

Steg-för-steg guiden till en grundlig rengöring av din Rolex

  • Börja med förberedelse: För att bevara klockans vattentäthet, se till att du är försiktig men var noga med att klockans krona är ordentligt åtskruvad före rengöring.
  • Nogrann tvätt och rengöring: En blandning av en liten dos av tvål och varmt vatten (inte för varmt),  samt en extra mjuk tandborste är allt som behövs för att rengöra kring boetten och armbandet. Skölj noggrant. För läderarmband används ett särskilt medel, håll det borta från vatten. 
  • Rätt torkning är avgörande: Badda försiktigt med mjuk tygtrasa eller mikrofiberduk för att bli av med vattendroppar och torka sedan noggrant för att bli av med fukt. Det är viktigt att använda en ren trasa som inte använts med rengöringsmedel eftersom det kan skada klockan.

En riktig service säkrar Rolex-klockans prestanda

Förut brukade en service vara rimlig att genomföra ungefär vart femte år, men beroende på modell så är det nu mera rekommenderat att serva din Rolex endast vart 10 år genom en professionell service. 

Detta säkerställer att den fungerar optimalt och bevarar sitt goda skick. När du lämnar in din Rolex till en auktoriserad serviceverkstad kan du vara trygg i vetskapen att den kommer att tas om hand av experter.

service på en rolex
Service av en Rolex

Det här får du när du lämnar in din klocka för en riktig service

  • En fullständig service innebär allt från rengöring av urverket, och resterande delar.
  • Ett utbyte av slitna och föråldrade komponenter samt smörjning av delar efter behov.
  • Justering och nogranna tester av urverket så att allt fungerar som det ska och tidvisarens gång.
  • Polering

Kostnad och variationer i Rolex-service

Priset för en Rolex-service kan variera beroende på modell och vilka ingrepp som behövs. 

Men en sak är säker, att lägga pengar på en service är en investering i klockans livslängd och värde, och att skaffa exempelvis Brookfields omfattande klockförsäkring på en exklusiv klocka är alltid ett bra säkerhetsskydd.

Sammanfattning

En Rolex är inte bara en tidsmätare utan ett ledande märke för kvalitet och prestige. För att bibehålla dess skick krävs regelbunden omsorg, allt från daglig torkning med mikrofiberduk till noggranna rengöringsprocesser, särskilt efter exponering för extrema förhållanden.

Rätt förberedelse, rengöring och torkning är avgörande för klockans livslängd.

Även om regelbunden professionell service tidigare rekommenderades vart femte år, är det nu mer lämpligt vart 10:e år. 

Denna service garanterar klockans optimala prestanda och omfattar allt från rengöring till komponentutbyte och polering.

Även om servicekostnaderna kan variera, är de en värdefull investering för klockans livslängd. Det är även viktigt ur försäkringssynpunkt att du följt till tillverkarens rekommendationer.

Att försäkra din Rolex, exempelvis med Brookfields försäkring för exklusiva klockor, ger ytterligare trygghet.

Rulla till toppen