Avvikande telefontider: Midsommarafton – Stängt. Offertförfrågan och skadeanmälan kan göras via hemsidan.

Täcker hemförsäkringen din dyrbara handväska? Brookfields hemförsäkring ger dig rätt skydd i och utanför hemmet vid skada och stöld.

Skydda din handväska med rätt hemförsäkring

Täcks min dyrbara handväska i hemförsäkringen?

Handväskan är en av de mest viktiga accessoarerna och för vissa till och med ett dyrbart samlingsföremål. Tidlösa klassiker som Birkin, Kelly, Le Speedy, Chanel 2.55 är idag mycket eftertraktade och generellt har prisökningen på de mest kända namnen varit markant under de senaste åren där vissa ökat drastiskt på bara några år.
Handväskan är speciell av det skälet att den är något som du har med dig både i vardagen, till fest eller på semestern. Just därför är det särskilt viktigt att ha koll på hur försäkringen gäller om du skulle bli bestulen eller skada din handväska utanför hemmet.

Vilket belopp täcker hemförsäkringen utanför bostaden?

Det naturliga är att först undersöka hur mycket din nuvarande hemförsäkring täcker när du har din handväskan med dig utanför hemmet, det som ofta kallas för bortaskydd. Beloppet brukar ligga mellan 50.000 kr till 100.000 kr.

I Brookfields hemförsäkring väljer du själv hur högt belopp du vill ha och som standard ingår alltid 100.000 kr som ett fribelopp. För mycket dyrbara och eftertraktade handväskor kan det handla om väsentligt högre värden.

Hur beräknas ersättningen?

Det viktiga är inte bara hur stor maxersättningen blir utan hur din ersättning faktiskt beräknas om du blir bestulen eller rånad på din handväska utanför hemmet, så kallad skadevärdering. Även om maxbeloppet är högt kan det skilja sig mycket åt hur försäkringsbolaget faktiskt beräknar storleken på din ersättning.

I princip alla hemförsäkringsbolag tillämpar åldersavdrag och självrisk. Det kan även vara så att din ersättning minskar om försäkringsbolaget menar att du inte har varit tillräckligt aktsam eller om förlusten inte varit plötslig och oförutsedd. I Brookfields hemförsäkring har du skydd båda utan åldersavdrag och självrisk när du bär din handväska utanför hemmet. Skulle din väska gå förlorad kommer vi värdera väskan enligt nyvärde och göra allt vi kan för att se till att din käraste accessoar snart är hos dig igen.

Hur blir det om fler saker går förlorade vid samma tillfälle?

I en traditionell hemförsäkring erbjuds ett maxbelopp som gäller som total ersättning per skadetillfälle. Har du ett bortaskydd som täcker 100.000 kr och du blir av med flera föremål kommer ersättningen inte att gälla för varje föremål, utan med ett totalbelopp. Om ni dessutom är två personer som täcks i hemförsäkring som råkar ut för ett personrån kan ännu högre värden gå förlorade. Med andra ord betyder det att om du skulle bli bestulen på din handväska och en klocka samtidigt så kan det lätt slå i maxtaket i hemförsäkringen. Därför är det viktigt att undersöka så att du har tillräckligt högt försäkringsbelopp om du skulle förlora flera föremål vid ett och samma tillfälle.

I Brookfields hemförsäkring väljer du själv vilket belopp som behöver täckas för personliga tillhörigheter, såsom handväska, och vilket försäkringsbelopp som behövs för smycken och klockor. Då kan du själv se till att du har ett belopp som du är trygg med om flera föremål skulle gå förlorade vid samma tillfälle. Att fundera på hur mycket egendom du tar med dig om du till exempel går på fest eller på resa är ofta en bra utgångspunkt.

Vill du ha förslag på försäkring?

Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss.

    Rulla till toppen