Avvikande telefontider: tors 9/5, fre 10/5 – Stängt. Offertförfrågan och skadeanmälan kan göras via hemsidan.

Brookfields Veteranbilsförsäkring
Klassiska bilar kommer i alla former och storlekar. Från 1960-talets Citroën 2CV till 1980-talets Porsche 911. Och likadant är det med deras ägare som kan vara allt från entusiaster till museer. När vi på Brookfield ser en klassisk bil eller motorcykel ser vi inte ett fordon. Vi ser ett konstverk, ofta sällsynt eller unikt.

Skydda din bilsamling

Vad bör man tänka på när man försäkrar en veteranbil?

När du försäkrar en veteranbil är det först och främst viktigt att se till att du är trygg med försäkringsbeloppet och grunden för värdet på ditt fordon så att det inte avviker från aktuellt marknadsvärde. För att du sedan ska kunna få hjälp vid utformningen av din försäkringslösning är det bra att fundera på till exempel om du kommer
köra fordonet och hur mycket, vilken tid på året, vilken geografisk omfattning som behövs och även om det är någon annan än du som behöver anges som förare. Utöver själva fordonet i sig är även försäkringsstället och säkerheten där en viktig sak att tänka på.

Bilförsäkring vs veteranbilsförsäkring

Det som skiljer en veteranbilsförsäkring från en vanlig bilförsäkring är framförallt att trafikskyddet inte ingår. Veteranbilsförsäkringen är inte till för bruksfordon utan liknar mer en försäkring av ett samlarföremål i sin utformning. Detta beror på objektets värde och hur detta ofta förblir oförändrat eller kanske till och med ökar över tid.
Precis som med vilka samlarobjekt som helst, eller konstverk för den delen, behöver värdefulla unika bilar en annan typ av försäkring än massproducerade bilar.

Så försäkrad vi klassiska bilar

Många av våra kunder är ägare av hela samlingar tycker de att det är bekvämt att ha ett gemensamt försäkringsbrev för alla sina bilar. Vi försäkrar klassiska bilar och prestandabilar åt privatpersoner och företag som inte är bilhandel. Vår definition för veteranbil är fordon som är minst 20 år gamla och de flesta fordon vi försäkrar är av äldre årsmodell än så.
Vår veteranbilsförsäkring är unik då den erbjuder flexibel täckning och ett försäkringsbelopp som kan avtalas med oss från början. Försäkringen förnyas en gång per år, vid samma tidpunkt för hela samlingen vilket innebär att priser och skydd blir mer överskådligt. Försäkringen gäller inte bruksfordon och innefattar inte trafik.

Vad kostar en veteranbilsförsäkring?

Priset på en veteranbilsförsäkring beror framförallt på vilken typ av objekt som ska försäkras och värdet på samlingen. Premien betalas i regel årsvis.
Att försäkra en bilsamling med försäkringsbelopp tre miljoner kronor kostar från 9.000 kr och uppåt.

Vad täcks i veteranbilsförsäkring?

Vår veteranbilsförsäkring är framför allt till för bilar som inte körs mer än ett fåtal gånger om året, och den innefattar inte trafik. Med en veteranbilsförsäkring kan du känna dig trygg och säker på att du får rätt ersättning om du råkar ut för en skada eller förlust.

Följande skydd kan erbjudas i Brookfields försäkring för Veteran- och prestandabilar:
• Allriskförsäkring med omfattning för stöld och skadegörelse
• Transportskador
• Ett försäkringsbrev, en förfallodag för hela samlingen

Vad krävs för att teckna en veteranbilsförsäkring?

För att kunna teckna Brookfields försäkring för veteran– och prestandabilar behöver du skicka in en förfrågan där du uppger detaljer om dig själv och ditt fordon eller din samling.

Klassiska bilar ska uppfylla särskilda krav när det kommer till ålder och skick samt nyttjande. Prestandafordon kan försäkras individuellt – dock endast i enstaka fall.

Företagsägda bilsamlingar

Vi försäkrar hela bilsamlingar och bilmuseer men erbjuder också specialförsäkring till entusiaster som valt att ha sin senaste investering i garaget.
I det senare fallet kan Brookfields specialförsäkring för fordon även tecknas för prestandafordon om vissa specifika krav uppfylls och dess värde överstiger fyra miljoner kronor.

Vad händer om bilen går upp i värde?

Du som tecknat veteranbilsförsäkring hos oss på Brookfield kan kontakta oss för att höja försäkringsbeloppet när som helst om bilen ökat i värde.

Därmed kan du avtala exakt vilken ersättning du ska få om olyckan är framme. Se över värdet för din samling regelbundet.

Vill du ha förslag på försäkring?

Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss.