Avvikande telefontider: Midsommarafton – Stängt. Offertförfrågan och skadeanmälan kan göras via hemsidan.

Under våren publicerade vi en informativ annons i Svenska Dagbladet om hur Sveriges mest förmögna försäkrar sina hem. Missade du inslaget? Nu kan du läsa det i sin helhet nedanför.

Så försäkras Sveriges förmögna hem

Exklusiva hem kräver exklusivt skydd

Allt fler äger hem utöver det vanliga. Ägare till dessa exklusiva hem har ofta ett komplext försäkringsbehov som inte täcks av den traditionella hemförsäkringen. Brookfield Underwritings hemförsäkring däremot reparerar skador och återuppbygger hem till samma standard och stil som det var före olyckan.

Ju mer hemmet fylls av egendom som designmöbler, konst, vin och olika värdeföremål desto högre blir risken att den vanliga hemförsäkringen inte räcker till vid skada eller förlust.

I samtal med Leonard Münz

– Vi ser att de flesta är underförsäkrade generellt men även oförsäkrade när det gäller egendom som klockor och smycken. Har du lösöre som är värt mer än tre miljoner kronor så är du i regel i behov av en specialiserad villa-hemförsäkring. Orden kommer från Leonard Münz, vd för försäkringsspecialisten Brookfield Underwriting, som försäkrar exklusiva hem, smycken och konst åt Sveriges förmögna familjer. Konceptet är taget från England som är vaggan till den här typen av försäkringslösningar.
Leonard Münz förklarar att det i Sverige, till skillnad från många andra länder, fortfarande är vanligast med en hemförsäkring där all lös egendom klumpats ihop till en enda summa. När värdet på hushållets fysiska tillgångar kommer upp i högre belopp uppstår vanligtvis glapp i det vanliga försäkringsskyddet. Områdena där detta glapp uppstår är byggnad, konst, inredning samt värdefullt lösöre. – Vi försöker sprida kännedom om risk och det alternativa skydd som vi erbjuder målgruppen.

Vad din vanliga hemförsäkring ofta missar

Brookfield Underwritings försäkring för exklusiva hem ger ett skydd i och utanför hemmet som sträcker sig långt utöver det vanliga. Om en skada skulle inträffa återuppbygger eller reparerar Brookfield Underwriting hemmet till samma standard och stil som det var före olyckan, till skillnad från traditionella försäkringsbolag som ger ersättning i form av moderna material och rationella metoder. Skaderegleringen sker av specialister som vet hur man hanterar skador på särskilt värdefulla objekt. Det kan handla om en oljemålning som förlorar i marknadsvärde eller en dyrbar klocka som inte går att återköpa

– Vi ersätter skadan till det värde som vi på förhand kommit överens om med kunden.

Dyrbara föremål, konst och inredning listas vid tecknandet av försäkringen så att det från
början är tydligt vilken typ av ersättning vi betalar ut vid en skada.

En försäkring för hemmet utöver det vanliga

Brookfield Underwritings kunder har ett skydd i och utanför hemmet som täcker förlust av föremål som är värda mer än vad en traditionell allriskförsäkring täcker.

Förlorad eller skadad egendom såsom möbler, kläder och designväskor ersätts med motsvarande ny egendom, oavsett ålder eller ovanligt högt värde. Skadad konst och antikviteter ersätts för förlorat marknadsvärde vid reparation.

CHECKLISTA: Har du ett värdefullt hem?

Ta reda på försäkringsbehovet för ditt hem.

Vill du ha förslag på försäkring?​

Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss.

    Rulla till toppen