Avvikande telefontider: tors 9/5, fre 10/5 – Stängt. Offertförfrågan och skadeanmälan kan göras via hemsidan.

Vi har haft det stora nöjet att träffa Sevcan, vice butikschef på Nymans Ur 1851 för ett samtal om sin passion för exklusiva klockor, trender i branschen och hur varumärken nu arbetar för att attrahera kvinnliga klocksamlare.

Intervju med Sevcan från Nymans Ur 1851

Hur väcktes ditt intresse för klockor och smycken?

Till en början var jag mer intresserad av smycken men efter ett tag när jag började lära mig mer om klockor fångade det mitt intresse vilket ledde till att en ny passion väcktes. Det finns så mycket man kan lära sig om klockor och deras urverk.
Det som är mest roligt och intressant med klockor är att man aldrig blir fullärd, man lär sig något nytt varje dag. Många av de varumärken som vi arbetar med dagligen har ett rikt arv där det alltid finns en unik story att berätta för våra kunder.

På vilket sätt ser du att olika varumärken arbetar för att attrahera kvinnliga klocksamlare?

Alla de varumärken vi arbetar med har fina alternativ för både kvinnor och män, men vi ser att vissa har börjat anpassa sina kollektioner för att rikta sig mer mot kvinnor. Ett bra exempel på detta är Rolex Day-Date 36 som 2019 introducerade en lång rad nya urtavlor med mer fokus på färg och ädelstenar.

Vi har allt från feminina modeller tillverkade i ädelmetall med diamanter, till lite mer sportiga modeller i stål. Jag tycker själv att det är snyggt att bära en klassik läderbandsklocka till jeans och t-shirt, trots att det ofta ses som en mer klassisk modell.

Ser du även ett ökat intresse hos kvinnor kring horologi?

Generellt sett så är inte våra kvinnliga kunder så fokuserade på funktion och Haute Horlogerie, utan form kommer oftast först och i vissa fall kan även funktionen spela roll. Till exempel är det många som uppskattar en mekanisk automatisk klocka mer än en som drivs av batteri.

Ett bra exempel på detta är en Jaeger-LeCoultre Reverso som är mekanisk manuell och har varit det sedan 1931.

Vilka märken och modeller är de mest populära utifrån ett samlarvärde?

De flesta av våra kunder som samlar på klockor och har ett genuint intresse tittar först och främst på klockor som de själva gillar och inte så mycket på vad som är populärt just nu. En klocka är ett fint sätt att uttrycka sin personlighet och att den speglar sin bärare.

Vi är väldigt stolta över att ha Nordens bredaste utbud av exklusiva klockor och kan därför erbjuda våra kunder möjligheten att hitta rätt klocka för just dem.

Vårt samarbete med Nymans Ur 1851

Med en klockförsäkring hos oss vet du alltid hur stor din ersättning kommer att bli och hur den beräknas om du skulle bli av med din klocka eller råka skada den. 

Tack vare vårt samarbete med Nymans Ur 1851 får du även hjälp med snabb reparation eller ersättning vid förlorad klocka.

Vill du ha förslag på försäkring?

Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss.

    Rulla till toppen