Avvikande telefontider: tors 9/5, fre 10/5 – Stängt. Offertförfrågan och skadeanmälan kan göras via hemsidan.

josefine på market art fair
Vår intervju med Josefine, Acting Director, på Market Art Fair - Nordens ledande mässa för samtidskonst. Läs om vad hon ser fram emot mest i år, hennes bästa minnen, trender och vilken konstnär man borde ha extra koll på.

MARKET ART FAIR 2024 – intervju med Josefine Hardstedt

Vad ser du mest fram emot på årets Market Art Fair?

Jag ser mest fram emot att träffa alla gallerister och konstälskare som reser till Stockholm för att vara en del av Market Art Fair.

Det är ett lika kärt återseende varje år och bidrar till den speciella atmosfären på mässan när gamla och nya bekanta ses igen. 

Sen är jag så klart spänd på se hur alla 47 bås kommer att se ut. Planeringen för varje presentation börjar redan i oktober och konstnärerna arbetar ofta in i de sista med konstverken som presenteras på Market Art Fair.

Vilka är årets nyheter på mässan?

I år har vi flera gallerier som är med för första gången på Market Art Fair vilket är otroligt kul. Den nordiska konstscenen är dynamisk och under ständig förändring.

Som besökare i år ska man inte missa Saskia Neuman Gallery, 2112, Wilson Saplana, Berntson Bhattacharjee och Hagd Contemporary.

Vilka trender ser du inför årets Market Art Fair?

En av trenderna på årets mässa är det stora åldersspannet på konstnärerna, bland de äldsta konstnärerna som ställer ut nya verk i år finns danska Ursula Reuter Christiansen 81 år, italienska Isabella Ducort 93 och svenska legendariska neonkonstnären Gun Gordillo som i år fyller 79 år. 

En annan trend är nordiskt konsthantverk som kommer att presenteras av flera gallerier i år vilket jag tycker är oerhört roligt. Statusen på konsthantverk har omvärderats och höjts de senaste åren och får ta allt större plats på gallerier och museum.

Missa inte konstnärerna, Maria Zahle, Sunneva Ása Weisshappel och Anne Mette Larsen på mässan.

Vilken konstnär tycker du att man ska hålla ett extra öga på?

En konstnär som man inte får missa i år är franska konstnären Coline Marotta, bosatt i Köpenhamn, som presenteras av det danska galleriet BRIGADE.

Hennes färgstarka målningar av intima vardagssituationer förmedlar en känsla av omfamnande lugn och harmoni.

Vilket är ditt bästa minne från Market Art Fair

Definitivt förra årets DJ-battle mellan galleristerna. Sju gallerier tävlade mot varandra i att få fart på dansgolvet på invigningsfesten för Market Debut på Spritmuseum.

En kväll fylld av tävlingsnerver och danseurfori. Galleri Nicolai Wallner vann tillslut med heldansk DJ-set och med en otrolig support av sina landsmän.

Market Art Fair pågår 17–19 maj på Liljevalchs och Spritmuseum i Stockholm. Brookfield är mässans Art Insurance Partner och sponsor för 9:e året i rad.

Rulla till toppen