Vårt kontaktformulär fungerar inte för tillfället. För offert, vänligen maila info@brookfield.se

Brookfields hemförsäkring för exklusiva bostäder och ägodelar
Ett arkitektritat hus är skräddarsytt efter familjens behov och tomtens förutsättningar. Ta reda på hur det skyddas i din hemförsäkring.

Hur försäkrar man ett arkitektritat hus?

Skydd för byggnad

Du känner kanske igen begreppet fullvärde i din nuvarande villaförsäkring. Fullvärde anges inte med ett belopp i de flesta traditionella villa-hemförsäkringar, utan innebär att din byggnad återställs med moderna material och rationella metoder vid skada.

Detta betyder att du kanske måste kompromissa och hålla till godo med mindre påkostade material vid återställande av byggnaden. Hos oss på Brookfield kan du försäkra byggnader till ett faktiskt belopp och med villkor som tillåter att byggnader återställs till samma stil och höga kvalitet.

Vad innebär det att vara underförsäkrad?

Underförsäkring innebär att ditt försäkringsbelopp är väsentligt lägre än det faktiska värdet på din egendom. Om du är underförsäkrad och råkar ut för en skada kan din ersättning sättas ned. Det sker genom att ersättningen minskas i proportion till underförsäkringen. Därför är det viktigt att undvika underförsäkring och kontrollera att du har adekvata försäkringsbelopp och sedan väljer en försäkring som inte tillämpar underförsäkringsklausul.
Ersättning vid underförsäkring beräknas enligt följande: (försäkringsbelopp / faktiskt värde) x skada = utbetald ersättning minus eventuell självrisk.

Se över din försäkring

När vi träffar våra kunder första gången ser vi ofta att de är överförsäkrade mot mindre risker och underförsäkrad mot större, samt att skyddet för hemmet inte motsvarar dess egentliga värde.

Vi har försäkrat Sveriges exklusiva hem sedan 2010 enligt det engelska konceptet “High net worth insurance”: en försäkringsmodell som är utformad för att skydda värdefulla hem och föremål. Du är välkommen att kontakta oss om du vill veta mer.

Vill du ha förslag på försäkring?

Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss.

    Rulla till toppen