Avvikande telefontider: tors 9/5, fre 10/5 – Stängt. Offertförfrågan och skadeanmälan kan göras via hemsidan.

Med sin tidlösa elegans och pålitliga prestanda är Rolex kanske tidernas mest kända klockmärke. Men vad är historien bakom framgångssagan för varumärket bakom klassikerna Milgauss, Daytona och Submariner och vad är det egentligen som gör att din Rolexklocka ofta kan bibehålla sitt värde? Här har vi samlat lite spännande fakta.

Historien om Rolex

Resan från London till Schweiz

Även om det är allmänt känt att saker som ost, choklad och klockor i världsklass kommer från Schweiz, så började faktiskt Rolex framgång i London, 1905. Men grundaren Hans Wilsdorf förstod bara efter några år, att för att etablera ett pålitligt klockmärke på en universell marknad behövdes den schweiziska magin, och tillverkningen förflyttandes till ett företag i Bienne. 

Från start hade Wilsdorf som ambition att varumärket skulle bli nummer ett, och redan 1910 var Rolex det första armbandsuret i  hela världen med kronometrisk precision.

Så skapade Rolex sitt eget universum

I Hans Wilsdorfs strävan efter excellens skapades Oyster Perpetual år 1926 – urtypen av de vattentäta klockor som vi känner till idag. Oyster-kollektionen lever ännu vidare i Rolex universum och finns i flera utvecklade klockmodeller. Idag finns tillsammans fjorton Rolex-kollektioner, men kreativiteten är oändlig. Med stort fokus på detaljer och känsla för tidlös design skapade Rolex  tidigt ett starkt varumärke och klockor i absoluta världsklass – som lockar köpare världen över.

 Rolex har sedan start varit sanna mot sitt arv vilket blir tydligt när man tittar närmare på både urtavlorna och de stilrena länkarna i metall och läder. Varje komponent utvecklas och tillverkas med största noggrannhet och har förfinats över tid, vilket gör att de skapat sitt alldeles egna universum. 

Rolex – hög kvalitet och eftertraktade modeller

Nästan ett sekel efter Oysters födelse är Rolex fortfarande i framkant av nutidens klocktillverkning, och det är bland annat den höga kvaliteten som gör klockorna eftertraktade, vilket gör att värdet generellt brukar stå sig så väl över tid. 

På senare år har många modeller till och med kommit att öka väsentligt i värde. En Rolex är därför ofta ett relativt tryggt och värdebeständigt inköp och det finns en rad olika modeller som matchar både livsstil och smak.

Du kan själv bevaka hur värdet på andrahandsmarknaden ser ut för din Rolexklocka och se vilka modeller som är mest eftertraktade på marknaden om du går i tankar på att byta till en ny modell. 

Se även till att du underhåller din klocka med jämna mellanrum på någon utav Rolex servicetjänster, som finns tillgängligt i varje återförsäljande land. Skicket på din Rolex kommer alltid vara centralt för hur värdet står sig.


Försäkra din Rolex

Med en klockförsäkring hos oss vet du alltid hur stor din ersättning kommer att bli och hur den beräknas om du skulle bli av med din klocka eller råka skada den. Till skillnad från många försäkringsbolag tillämpar vi inte avdrag för ålder och slitage – och eftersom det inte finns någon självrisk behöver du inte betala ett öre om en skada uppstår.

Läs mer om vår klockförsäkring i sin helhet här:

https://brookfield.se/klockforsakring

Vill du ha förslag på försäkring?

Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss.

    Rulla till toppen