Vårt kontaktformulär fungerar inte för tillfället. För offert, vänligen maila info@brookfield.se

Det är ingen slump att Audemars Piguet tagit en hel klockvärld med storm. Varje komponent är ett hantverk i sig, noggrant genomtänkta in i minsta detalj och sammansatta med precision. Ett traditionellt hantverk med banbrytande detaljer.

Historien om Audemars Piguet

En oslagbar duo

De mörka och långa vintermånaderna i den schweiziska dalen Vallée de Joux fick de två, smått uttråkade, unga männen Jules-Louis Audemars och Edward-Auguste Piguet att följa sina förfäders fotspår och utforska sina talanger inom urmakeri.

Tillsammans lade de grunden för det som skulle komma att bli ett av världens mest kända klockmärken, och några av de mest avancerade mekanismer som någonsin producerats.

Första av många första

Sedan 1875 har de två vännerna utvecklat och förfinat sitt hantverk och utmanat klockbranschen med kvalitet, design och innovation. 1892 lanserade de världens första armbandsur med repeterur, och sju år senare introducerade de deras Grand Complication fickur med funktioner som alarm, evighetskalender och kronograf – något som aldrig tidigare skådats i klockvärlden.

De är också kända för att ha tillverkat världens minsta självuppdragande tourbillon och för att ha introducerat det första armbandsuret med Jumping Hour på marknaden. Vi talar alltså här om en marknadsledare – en förebild för många urmakare världen över.

En lång resa till toppen

Trots de banbrytande mekanismerna och de många ”första”, gick det nästan 100 år utan en ordentlig marknadssuccé. Det skulle det däremot bli ändring på år 1972, då företaget lanserade sin flaggskeppsmodell Royal Oak – världshistoriens första lyxsportklocka. Det sägs att få modeller, om ens någon alls, har haft lika stor inverkan på klockbranschen som denna modell.
Inom ett par år hade så gott som alla stora urmakare i Schweiz lanserat en egen version av stålklockan. Royal Oak räknas idag som en ikon – som med sin tidlösa design och höga kvalitet lever vidare generation efter generation.

Royal Oak – en eftertraktad investering

Audemars Piguet Royal Oak är en av tidernas mest eftertraktade klocka och har lanserats i flera olika varianter – stål, gulguld, roséguld, vitguld, med diamanter och andra ädelstenar. Priset? Ja, på grund av den ikonstämpel den fått får du betala ett högt pris för att bära en.

Men den smarte köparen vet att en fin Audemars Piguet, Royal Oak Jumbo Extra Thin i synnerhet, är en investering – då detta är en av de klockmärken som är kända för att öka i värde.

Mer än bara ett företag

Audemars Piguet är idag så pass välkända att de ofta benämns endast med sina initialer. Men AP är så mycket mer än bara ett välrenommerat varumärke. Det är, och har alltid varit, ett familjeföretag som präglas av handgjord konstnärlighet – något som lever vidare än idag. Trots att varumärket växt sig allt starkare och företaget större, tillverkar AP fortfarande alla sina klockor för hand.

Det gör att det är få klocktillverkare som kan mäta sig med deras engagemang för kvalitet och detaljer. Det gör också att de som bär en AP på armen, gör det med en enorm stolthet.

Ge din klocka det bästa skyddet

Vi förstår värdet av din klocka och vill att du ska kunna bära den med stolthet – och trygghet. Med en klockförsäkring hos oss vet du alltid hur stor din ersättning kommer bli samt hur den beräknas om olyckan skulle vara framme.

Du får själv möjlighet att bestämma värdet i din försäkring. Vi vägleder dig givetvis – så att du hittar rätt. Läs mer om vår klockförsäkring här.

Undrar du något?

Lämna dina kontaktuppgifter så hör vi av oss.

    Rulla till toppen