Brookfields hemförsäkring för exklusiva bostäder och ägodelar

Ditt hem speglar dig och det värde du sätter på kvalitet, design och vackert hantverk. Därför förstår vi att du vill få det återställt till samma höga standard i händelse av en skada – något som är svårt om man inte passar in i de traditionella försäkringsbolagens mallar. Brookfield har försäkrat Sveriges exklusiva hem sedan 2010 enligt det engelska konceptet “High net worth insurance”.  Det är en effektiv försäkringsmodell som är utformad för att skydda förmögna människors 

värdefulla hem och föremål – inklusive smycken, antikviteter, samlarföremål och fastigheter utomlands – och som är anpassad för de som reser ofta, av affärsskäl eller personliga skäl. Äger du konst? Är ditt hem omsorgsfullt dekorerat med vackert hantverk och exklusiva material? Lämnar du hemmet med en värdefull klocka på armen eller bär du en dyrbar förlovningsring till vardags

Brookfield
hemförsäkring

Brookfield hemförsäkring

Ditt hem speglar dig och det värde du sätter på kvalitet, design och vackert hantverk. Därför förstår vi att du vill få det återställt till samma höga standard i händelse av en skada – något som är svårt om man inte passar in i de traditionella försäkringsbolagens mallar. Brookfield har försäkrat Sveriges exklusiva hem sedan 2010 enligt det engelska konceptet “High net worth insurance”.

Det är en effektiv försäkringsmodell som är utformad för att skydda förmögna människors värdefulla hem och föremål – inklusive smycken, antikviteter, samlarföremål och fastigheter utomlands – och som är anpassad för de som reser ofta, av affärsskäl eller personliga skäl.

Äger du konst? Är ditt hem omsorgsfullt dekorerat med vackert hantverk och exklusiva material? Lämnar du hemmet med en värdefull klocka på armen eller bär du en dyrbar förlovningsring till vardags? Genom vår modell Avtalat värde, i kombination med våra skräddarsydda villkor för exklusiva hem kan vi möta försäkringsbehov som är begränsade i traditionella hemförsäkringar. Vårt jobb är att jämna ut förhållandet mellan ditt behov och vad försäkringen bör täcka.

Alla har inte behov av Brookfields Hemförsäkring och för att vi ska kunna ge en rättvis bedömning hjälper vi dig gärna att se över de försäkringar du har idag. Det brukar vi göra i hemmet och det ger även dig möjligheten att träffa oss personligen.

Om du väljer att teckna en försäkring med Brookfield kommer du att ha fortsatt kontakt med den personen som besökte dig första gången. Detta eftersom vi vet att det blir enklare för dig som kund att ha en och samma personliga kontakt som alltid finns tillgänglig för just dig.

Varför välja en specialist?

När vi träffar våra kunder första gången ser vi ofta att de är överförsäkrade mot mindre risker och underförsäkrad mot större, samt att skyddet för hemmet inte motsvarar dess egentliga värde.Traditionella hemförsäkringsbolag har oftast inte det försäkringsvillkor som krävs för att försäkra exempelvis en Birkin-väska eller ett konstverk korrekt, vilket innebär en risk att ersättningen blir betydligt lägre än rimligt. 

Detsamma gäller många av de detaljer som du lagt ner både tid och pengar på. Det kan handla om en specialbyggd vinkällare, särskilda och dyra utföranden eller material, platsbyggd inredning och stuckatur. Därför kan du vara trygg med Brookfield: vid en skada återställer vi ditt hem till exakt samma skick – med samma kvalitet på material och hantverk.

En av de tråkigaste överraskningarna för dem som har en vanlig hemförsäkring är hur värdet av smycken och klockor förhandlas fram. Hos oss finns dina värdesaker listade till ett avtalet värde, vilket innebär att du vet exakt hur mycket vi betalar vid en skada. Dina klockor och smycken är skyddade på resan, i hemmet samt när du är på språng i vardagen.

Dina konstverk är försäkrade på samma sätt som samlingarna på världens största museer och vid en totalskada ersätts verket till det värde som står i din försäkring. I en vanlig hemförsäkring är det försäkringsbolaget som bestämmer hur skadan ska värderas och om ett skadat föremål bara ska repareras.

Har du flera hem, eller konstverk på ditt kontor eller hemma? Vi erbjuder försäkringar som inkluderar alla dina värdesaker och hem, även om de finns utomlands. På det viset får du bättre överblick och undviker luckor eller dubbla försäkringar.

Centralt för våra försäkringar är en sak – att du har en egen kontaktperson, som förstår det riktiga värdet i ditt hem.

Vad skiljer Brookfield från vanliga försäkringsbolag?

Hur skyddas smycken och klockor i Brookfields hemförsäkring?

För dig som har din hemförsäkring hos Brookfield är dina klockor och smycken skyddade över hela världen och i ditt kassaskåp – till och med om du råkar glömma att stänga ett fönster eller låsa ytterdörren.

Vid behov kan vi även förmedla en kontakt i form av värderingsman eller juvelerare som hjälper dig att bedöma, lista och dokumentera dina smycken.

Du kan själv välja hur du vill fördela skyddet så att du bara betalar för det belopp som ni behöver. Om ni behöver hjälp med alternativ till bankfack kan vi även ge tips kring detta och titta på hur försäkringen kan utformas om egendom flyttas till kassaskåp i hemmet.

Dina mest värdefulla smycken specificeras i försäkringen så att du ser hur stor ersättningen blir om något skulle hända och det blir lättare att hålla reda på din egendom så att den är skyddade.

Givetvis går det bra att även ange smycken i klumpsumma när det gäller föremål, par eller set som understiger 100.000 kr. Då ersätts dessa ospecificerade föremål med marknadsvärdet på skadedagen så att du får tillbaka det du har förlorat.

Hur skyddas konst i Brookfields hemförsäkring?

Med Brookfields hemförsäkring får du ett ordentligt skydd för din konst istället för att förlita dig på bohagsskyddet i en vanlig hemförsäkring. Det gäller framför allt hur värdet sätts så att du får tillräcklig ersättning vid en skada. 

Konstförsäkringen tar även hänsyn till typen av skador som kan inträffa. Kortfattat kan man säga att det innebär ett bredare skydd och i regel högre ersättningar.

Vad täcks i Brookfields Hemförsäkring?

Vill du veta mer om vår hemförsäkring?

Offertförfrågan

    HemKonstKlockor och smyckenInstrumentÖvrigt

    Scroll to Top