Avvikande telefontider: tors 9/5, fre 10/5 – Stängt. Offertförfrågan och skadeanmälan kan göras via hemsidan.

Allt fler företag satsar på att investera i konst för att skapa en härlig och inspirerade känsla på kontoret. Läs mer om hur det kan bidra till en positiv arbetsmiljö – och hur du skyddar konsten på bästa sätt.

Därför är konst till kontoret en bra investering

Konst skapar en mer levande arbetsplats

Många inreder och smyckar sina hem med vackra ting och intressant konst – men varför inte levandegöra arbetsplatsen så samma sätt? Intresset att investera i konst ökar och många företag väljer att köpa in – eller hyra in – olika typer av konstverk.
Det kan vara allt från skulpturer, fotografier och oljemålningar som får ta plats på kontorsväggarna.

Låna in – eller investera i konst till kontoret

Att hyra in konst är ett smidigt sätt att lära känna olika typer av konstnärer – och deras unika stil. Att anlita en extern part, som utgår från ljusinsläpp och lokalens förutsättningar gör också att konstverken samspelar med kontoret – och ger en förhöjd känsla till arbetsplatsen. Det är flexibelt och för en rimlig månadskostnad får du tillgång till eftertraktad konst.
Att i stället själv köpa in konst till kontoret kräver mer kunskap och intresse – men ger självklart betydligt högre avkastning om konstnärens popularitet ökar. Att se konst som en investering har de senaste åren blivit allt vanligare – och många verk säljs idag på auktion för stora summor.

Vikten av säker transport där du försäkrar din konst

När det kommer till konst är transport en viktig del – och detta bör innefattas när du tecknar en försäkring inom Fine Art eftersom det oftast är då som skador inträffar. Vi försäkrar Sveriges ledande gallerier, auktionshus, konsthandlare och merparten av all kommunalt ägd konst. Väljer du Brookfield får du alltså samma försäkring som experterna väljer.
Med vår försäkring kan du också flytta konst mellan hemmet och kontoret och vid skador som kräver reparation ersätts du för eventuell värdeminskning till följd av skadan.

Vad gör vår konstförsäkring unik

Med vår konstförsäkring får du ett ordentligt skydd för din konst i stället för att förlita dig på egendomsskyddet i en vanlig företagsförsäkring. Om du själv lånar ut privatägd konst till företaget kommer din hemförsäkring vara begränsad och det finns en stor risk att verken är oförsäkrade.

Vi erbjuder därför en konstförsäkring till olika typer av organisationer och privatpersoner och försäkrar vid sidan om privata och företagsägda konstsamlingar såväl kommuner och museer, som auktionshus och gallerier.

Läs mer om vår konstförsäkring här: https://brookfield.se/konst-samlingar

Vill du ha förslag på försäkring?

Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss.

    Rulla till toppen