Avvikande telefontider: tors 9/5, fre 10/5 – Stängt. Offertförfrågan och skadeanmälan kan göras via hemsidan.

rolex oyster perpetual explorer
Att köpa en Rolex kan innebära en stor investering, vilket gör det till ett beslut som inte bör tas alldeles för lätt. Innan du bestämmer dig, finns det flera viktiga aspekter som rör just de här klockorna som du bör ha i åtanke.

13 Viktiga saker att överväga vid köp av Rolex 2024

1. Varför du ska överväga att köpa en Rolex

Rolex är inte bara ett varumärke, det är en tillverkare med en lång och anrik historia och ett av de mest exklusiva märkena som står för kvalitet och pålitlighet.
När du köper en klocka i den här kalibern, får du en klocka som är känd för sin precision inom tid och hållbarhet. Med den här sortens klocka på handleden visar du att du uppskattar klassisk design och ett välgjort hantverk.

2. Förståelse för olika priser

Prissättningen på de här olika klockorna kan variera kraftigt och orsakerna till det kan vara många. Varje modell är resultatet av noggrann konstruktion och design, med högkvalitativa material och exklusiva urverk som ger varje klocka ett unikt värde. Priset varierar beroende på modell, ålder och kondition, samt om den har särskilda egenskaper eller tillhör en särskild serie. Även sällsynthet och efterfrågan kan påverka priset på vissa modeller.

Priserna varierar kraftigt beroende på modell, material och ålder. En ny Rolex kan kosta alltifrån 70 000 SEK till över 1 miljon SEK. Sedan beror det på om du har möjlighet att köpa klockan direkt från en auktoriserad återförsäljare eller om du behöver söka dig till andrahandsmarknaden.

3. Försäkringskostnader

En Rolex är en värdefull ägodel och bör därför ha en ordentlig och omfattande klockförsäkring. Försäkringskostnaderna skiftar beroende på klockans värde så räkna med några procent av värdet per år. 

En av de största skillnaderna med att köpa en Rolex eller liknande kvalitetsur av denna klass är hängivenheten till kvalitet och precision.

4. Skillnaden med att köpa ett kvalitetsur som Rolex

En av de största skillnaderna med att köpa en Rolex eller liknande kvalitetsur av den här klassen är hängivenheten till kvalitet och precision.

Varje klockmodell genomgår noggranna tester innan de lämnar fabriken, vilket säkerställer att varje klocka upprätthåller märkets rykte för överlägsen kvalitet.

rolex oyster perpetual datejust

5. Designen på klockan

En Rolexklocka är tidlös och har visat sig hålla stilen i decennier. Den har en perfekt mix av robust, praktiskt och modern design med hög kvalitet. Rolex Oyster Case är kanske den mest kända designaspekten.

Den här Rolex-modellen var först introducerad 1926, med sin vattentäta boett (därav namnet “Oyster”), och dess robusta och praktiska design är fortfarande en utmärkande faktor än idag.

Den här skyddar urverket från vatten, damm och stötar, vilket gör de här klockorna extremt hållbara.

Därefter kommer urtavlan, som är distinkt och lättläst.